autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Svjetski židovski kongres proziva Vladu premijera Plenkovića

AUTOR: AUTOGRAF / 13.05.2020.

andrej-plenkovic-cbSvjetski židovski kongres, izjavom potpisanom u New Yorku, oštro je osudio misu zakazanoj za 16. svibanj u Sarajevu, namijenjenoj odavanju počasti i pripadnicima ustaškog pokreta koji su u svibnju 1945. Položili oružje u Bleiburgu. Dvije dodatne manje komemorativne manifestacije održat će se u Zagrebu i u Bleiburgu istog dana.

SŽK ogorčen je spoznajom da se u protekle 24 godine u Hrvatskoj obilježavanjem Dana sjećanja na žrtve borbe za slobodu i neovisnost Hrvatske (u subotu ili nedjelju najbližoj 15. svibnja) ne veličaju heroji koji su pridonijeli usponu jake i moralne suvremene Hrvatske, već pojedinci koji su podržavali ili su bili aktivno uključeni u aktivnosti režima koji je pogubio stotine tisuća nedužnih muškaraca, žena i djece, ubijenih samo zbog svog etničkog ili vjerskog identiteta.

Nemoguće je shvatiti zašto je Sabor moderne Republike Hrvatske izglasao ovakav Zakon o spomendanima, blagdanima i neradnim danima u Republici Hrvatskoj (Članak 2.) te od svih slobodnih datuma u godini odabrao onaj koji obilježava događaje vezane uz Bleiburg, smatravši ga najprikladnijim za uspomenu na žrtve koje su pale “za slobodu i neovisnost moderne Hrvatske”.

Zastrašujuća je spoznaja, u židosvkom svijetu, kako fašisti koji su pokušali Hrvatsku očistiti od židovskog i srpskog stanovništva, slijepo slijedeći jezivi model koji je emitiran iz nacističke Njemačke, dobivaju poštovanje te kako se na njih gleda kao na one koji su doprinjeli slobodi i neovisnosti moderne hrvatske države

“Zastrašujuća je spoznaja, u židosvkom svijetu, kako fašisti koji su pokušali Hrvatsku očistiti od židovskog i srpskog stanovništva, slijepo slijedeći jezivi model koji je emitiran iz nacističke Njemačke, dobivaju poštovanje te kako se na njih gleda kao na one koji su doprinjeli slobodi i neovisnosti moderne hrvatske države, države čiji se ustav temelji na antifašističkoj borbi te borbi protiv nacističkog režima i njegovih suradnika”, izjavio je Menachem Rosensaft, glavni savjetnik SŽK-a (World Jewish Congress – WJC) i pomoćni izvršni potpredsjednik.

“Činjenica kako Hrvatski sabor ima pokroviteljstvo nad ovakvom spornom manifestacijom pod zastavom odavanja počasti i sjećanja na one koji su svoje živote dali za hrvatsku slobodu je šamar u lice svim nevinim žrtvama ustaša, svim zagovornicima povijesne istine te židovskoj zajednici diljem regije čiji se patriotizam i osobna sigurnost dovode u pitanje svaki puta kad se suprotstave komemoracijama onih koji su brutalno ubijali njihove pretke”, kazao je Rosensaft.

Svjetski židovski kongres pruža čvrstu podršku svim pridruženim zajednicama pogođenim ovim stravičnim djelima, osobito židovskim zajednicama Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Austrije.

 

UKOLIKO VAM SE TEKST DOPADA I VOLITE NEZAVISNO I KVALITETNO NOVINARSTVO, VI MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN, POZIVOM NA BROJ 060 800 333 ILI SLANJEM SMS PORUKE NA 647647 UZ KLJUČNU RIJEČ DEMOS. HVALA! ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Još tekstova ovog autora:

     Prizanja HND-a za 2023. – glavna nagrada Dori Kršul
     In memoriam Damir Matković
     Biskupi Europe za proširenje EU kao “snažna poruka nade”
     Neoustaški nasrtaji na kampanju ''Hrvatska treba Srbe''
     In memoriam: Mirjana Krizmanić
     Upozorenje Milanoviću. Moguće i poništavanje listi
     Bog je bio moja snaga i pjesma i moj Spasitelj
     In memoriam: Danijel Dragojević
     Vijeće časti HND-a: Bratičević vs Bat / Naš odgovor na laž
     Božićna poslanica arhijereja Srpske Pravoslavne Crkve

> Svi tekstovi ovog autora
  • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

  • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
  • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

    ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

    VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

     

  • vrijeme i suodgovornosti

  • Facebook

  • Donacije

  • Cigle

  • ekumena

  • javni servis

  • prometej

  • argentinski roman

  • povratak adolfa pilsela

  • u što vijerujemo

  • fraktura 1