autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Razapinju u današnjim Magdalenama onog na križu oko vrata

AUTOR: Ante Žderić / 23.07.2023.

Ante Žderić

Susret s Kristom iz temelja je promijenio život Marije Magdalene. Naime, kako znamo, Krist je bio jedini u događaju na jeruzalemskim ulicama koji je nije bio spreman kamenovati, jer je uhvaćena u preljubu (sada nije važno je li zaista riječ o ovoj Mariji Magdaleni, jer se u opisu događaja ne spominje ime žene).

U drugom događaju, kad mu je suzama oprala noge i otirala ih kosom u kući Šimuna Farizeja, Krist je jedini koji za stolom nije osudio Magdalenu. Ne osuditi, ne baciti kamen riječi ili stijene redovito mijenja život. Spašava život, sreću i budućnost.

Sredina oko Isusa nije mogla podnijeti čin opraštanja. Magdalena je za njih morala ostati javna preljubnica, kako bi trajno imali u koga upirati prst optužbe, hiniti skanjivanje nad njezinom prošlošću i zauvijek joj predbacivati grijehe.

Njima je trebala Magdalena iz vremena prije susreta s Kristom, kako bi se oni osjećali i predstavili boljima, pravednijima, čestitijima. Za takve je Magdalena morala (p)ostati kriva. Ona je bila žena. Dakle, drugotna.

To je kao kad mijenjaš političku opciju jer tvrdiš da je ona koju napuštaš ”protiv Crkve”, a onda na službenom putu u bordelu peglaš službenu karticu.

Ili kad su nepomireni s vlastitom (homo)seksualnošću najradikalniji u borbi protiv prava osoba istog spolnog identiteta. Za njih je žena kurva jer je žena, a drugi muškarac peder jer je drugi i drugačiji. Svakako, oboje treba kamenovati. Naravno, nakon što se nad njima najprije seksualno iživi u nekom bordelu ili šumarku.

Lokalni uhljeb u jedinici mjesne uprave sve će prekriti krivotvoreći putne naloge. Tako će se oduživati za izmišljeno mu radno mjesto na državnim jaslama.

Znakovito je da se za Isusovim primjerom malo tko poveo. I dalje su kamenovali i spaljivali žene. I to sada oni koji su se zaklinjali upravo u ime istog Isusa. Isusa, koji se o uskrsnuću prvoj objavio upravo – Mariji Magdaleni!

Magdalenu i dalje kamenuju. Riječima, iskorištavanjem, davanjem otkaza, uništavanjem radnih mjesta, objektivizacijom. Kamenuju oni koji na lančiću oko vrata nose križ s raspetim Kristom. U isto vrijeme, kao i na jeruzalemskim ulicama, viču: ”Smakni, smakni! Razapni!”

Tako, proturječja li, razapinju u današnjim Magdalenama onog čiji križ nose oko vrata.

Svojedobno je jedan, sada preminuli, saborski zastupnik, za žene i rekao da su ”za madraca”. Slični njemu uništili su im radna mjesta i egzistenciju. Pitajte nekadašnje radnice ”Cetinke”, ”Orljave” ili ”Kamenskog”.

I jedan naš lokalni načelničić to je i pokazao (ne)djelom. S tom razlikom što im je platio. Službenom karticom. U istoj noći. Na službenom putu. Tri puta.

 

MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN ILI PREKO PAYPAL-A. MOŽETE NAZVATI BROJ 060 866 660 / Tel.: 0,49€ (3,75 kn); Mob: 0,67€ (5,05 kn) po pozivu (PDV uključen) ILI POŠALJITE SMS PORUKU sadržaja PODRSKA na broj 667 667 / Cijena 0,82 € (6,20 kn). Operator usluge: Skynet Telekomunikacije d.o.o., info telefon: 01 55 77 555. HVALA! ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Još tekstova ovog autora:

     Josip Manolić, ogledalo naše uljudbe
     Bog uskrsnuća i kršćani Kajfe
     Zašto bi netko rađao djecu da ona sutra budu nečiji vojnici
     Veliki Bog među svojima
     Čovještvo kao Božja norma
     Božić je postao blagdan u kojemu nema mjesta za Boga
     Evanđelje upakirano u građanske zakone postalo bi karikatura
     Crkva sutrašnjice
     Božji šator među ljudima
     Sjećamo se – Jasenovac

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • argentinski roman

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1