autograf.hr

novinarstvo s potpisom

 
Ukrajina zastava

UKRAJINA ČIM PRIJE U EUROPSKU UNIJU!!

EU zastava

Doživotna kolektivna eutanazija

AUTOR: Tatjana Gromača / 08.02.2024.

Tatjana Gromača

Mi ovdje živimo u zemlji eutanazije. U našem je aktualnom društvenom eksperimentu, s nevjerojatnim uspjesima, postignuto to da je ovdje nama svima sve svejedno. Jednako i kao što nas apsolutno boli briga za ono što se događa uokolo nas, u svijetu, tako nas, tom istom mjerom oguglalog, samoživog ravnodušja, boli briga i za ono što se događa u vlastitom dvorištu.

Mogu se događati tko zna kakve sve afere u javnom i društveno političkom životu – u ozbiljnim društvenim uređenjima nezamislive, smjesta podvrgnute strogim kaznama i opozivima s javnih funkcija onih koji su za njih odgovorni – naš narod za takve događaje boli lijevo uho i desna potkoljenica.

Drugim riječima – nema potrebe da se išta mijenja, jer je uvijek bilo i bit će sve jednako – a uvijek se preko pleća običnoga svijeta, koji evo, od te dugoročne savinutosti, već uvelike eutanaziran, skoro da više i ne diše – spava, ali nekim čudnim snom, bez naročita izgleda da se ikada probudi.

Odakle, kako, kada i zašto se pojavila ova priča? Tko će ga znati? Jedno se čini izvjesnim – mi ovdje obilujemo primjerima takozvane visoko uznapredovale teledirigirane svijesti. Sve je to posljedica dugoročnog i prekomjernog buljenja u TV prijemnike, a sada, po najnovijem, i u kompjutere.

Odatle naš mozak prima fantastične informacije, koje ga čine nevjerojatno pasivnim, apatičnim i frustriranim. Mi te informacije gutamo za doručak, ručak i večeru, katkada i umjesto voćnih međuobroka, i onda s njima, i uz pomoć njih vjerujemo kako idemo nekud dalje, umišljamo da držimo korak sa svojim vremenom, kojemu evo već jašemo na plećima potežući ga za uzde, ravno u svijetlu budućnost.

Međutim, i u stvari, ne idemo mi baš nikuda dalje, jer kako bi se s tako djelotvornom filozofijom i principima moglo ići ikuda naprijed, već mi stojimo i ukopavamo se na istome mjestu, na koje smo dospjeli tako što smo prije toga hodali dugo i debelo unatrag.

To nam sve omogućava naša visoko eutanazirana, teledirigirana svijest, kojom ovdje razvijamo specifičnu vrst napredne, originalne balkansko – mediteransko – srednjoevropske umjetne inteligencije, koja misli, vjeruje i djeluje onako kako joj se teledirigirano poruči i kaže.

U tome je poslu ta svijest uvijek besprijekorna, savršeno japanski točna, upravo bez greške. Jer naša samosvijest zapravo se izgubila, zalutala i dezorijentirala – ali ne zbog toga jer smo mi žrtve tako podlih, prijetvornih i lukavih, koristoljubivih za neke, a isposničkih i siromaških za one druge okolnosti, već stoga jer smo mi sami odabrali, pristali, podržali i nadalje podržavamo svojim odlukama i odabirima, svojim postupcima i tumačenjima, da tome tako bude, vjerujući da je tako za nas osobno najbolje – najbezbolnije i najprofitabilnije – biti eutanaziran, živjeti uspješno u doživotnoj kolektivnoj eutanaziji.

 

MOŽETE PODRŽATI AUTOGRAF PA I NAJMANJOM MOGUĆOM UPLATOM NA NAŠ RAČUN HR8923600001102715720 (SWIFT/BIC: ZABAHR2X za uplate iz inozemstva) ILI PREKO PAYPAL-A. MOŽETE NAZVATI BROJ 060 866 660 / Tel.: 0,49€ (3,75 kn); Mob: 0,67€ (5,05 kn) po pozivu (PDV uključen) ILI POŠALJITE SMS PORUKU sadržaja PODRSKA na broj 667 667 / Cijena 0,82 € (6,20 kn). Operator usluge: Skynet Telekomunikacije d.o.o., info telefon: 01 55 77 555. HVALA! ZA VIŠE INFORMACIJA KLIKNITE OVDJE.

Još tekstova ovog autora:

     Nezaboravni romani, remek-djela Fleur Jaeggy
     Impresije s mirovnih susreta zemalja Mediterana Medì
     Suludo ljubavno sljepilo i neistinitosti naše stvarnosti
     Vječni malograđanin
     Oleg Mandić: “Život obilježen Auschwitzom”
     Victor Serge, literarni heroj 20. stoljeća
     Slavlje i bezglavlje
     Roman ''Bez'' Bore Ćosića – djelo majstora umjetnosti riječi
     Božićno carstvo prosjaka
     Septologija I-II Jona Fossea, djelo koje treba uzeti u obzir

> Svi tekstovi ovog autora
 • DNEVNI TWEEt DRAGE PILSELA

 • MOLIMO VAS DA PODRŽITE AUTOGRAF UPLATOM PREKO PAYPAL-A:
 • ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  ARHIVA – VRIJEME SUODGOVORNOSTI

  VRIJEME SUODGOVORNOSTI – ostale emisije

   

 • vrijeme i suodgovornosti

 • Facebook

 • Donacije

 • Cigle

 • ekumena

 • javni servis

 • prometej

 • argentinski roman

 • povratak adolfa pilsela

 • u što vijerujemo

 • fraktura 1